Een mooiere huid door paleo voedsel

Voetballers die het oerdieet doen hebben een mooiere huid gekregen is onze ontdekking dit willen we jullie graag mededelen doe hier je voordeel mee.

Een dieet volg je niet alleen om af te vallen. Er zijn veel redenen waarom je je eetpatroon, of zelfs je hele manier van leven, zou willen veranderen. Het kan zijn dat je natuurlijker wilt gaan leven, en dus volg je een paleo dieet. Maar het is ook mogelijk dat je er gewoon beter uit wilt zien.

Helaas is er in het eetpatroon van de meeste mensen in west Europa of Noord Amerika een patroon te zien. Alles moet snel klaar zijn, het eten moet lekker kleurrijk zijn en natuurlijk moet het goed smaken. En goed smaken wil meestal zeggen, geraffineerd, met veel vet en veel zout.

Dat eten ook de bron is van vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om gezond te zijn en te blijven wordt, letterlijk voor het gemak, meestal vergeten. Mensen hebben tegenwoordig meer last van eetstoornissen en door verkeerde voeding veroorzaakte aandoeningen dan in het verre verleden voor mogelijk gehouden werd.

Kijk maar eens goed om je heen, naar de gezichten van mensen en naar de huid van hun handen. Als de huid niet vol crème en make-up zit zul je zien dat veel mensen last hebben van kleinere of grotere huidproblemen. Acne, om maar een voorbeeld te noemen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat acne veroorzaakt wordt door het eten van verkeerd voedsel, maar het is zeker dat van het voedsel een invloed uitgaat op de huid.

We eten vetten, en natuurlijk zitten er in een paleo dieet ook vetten. Maar ons moderne snel klaar eten bevat vetten die eigenlijk tegennatuurlijk zijn. Volgens het voorlichtingsbureau margarine vetten en olien is de gemiddelde dagelijkse inname van verzadigd vet met 12-13 energieprocenten nog steeds te hoog.
Onverzadigde vetten zijn een bron van energie en daar blijft over het algemeen, bij een gezond levenspatroon, weinig van over. De te grote hoeveelheid verzadigde vetten moet ergens naar toe, en het effect is dan ook te zien op de huid.

Bij een paleo dieet, een dieet gebaseerd op de manier waarop mensen uit de oertijd aten zijn de vetten niet geraffineerd. De natuurlijke vetten komen uit het vlees van gezond vee en gevogelte, maar vooral uit noten, vis en zaden. En natuurlijk kennen we tegenwoordig meer groenten, vlees en vissoorten dan de Germanen hier tegenkwamen toen ze de Rijn volgden naar de kust. De groenten die in Nederland en de rest van West Europa voorkomen bevatten alle voedingsstoffen die mensen die hier leven nodig hebben. Het is daarom eigenlijk niet nodig groenten, fruit of vlees te importeren, we moeten alleen ons eten anders gaan zien.

Krijg je een mooiere huid door paleo?

Dat hangt er natuurlijk van af hoe grondig je bent in het bestuderen van wat het eigenlijk is en hoe een goed en volledig dieet er uit gaat zien. Zeker is dat, door oorspronkelijke voeding te gebruiken op een goede manier, de algemene gezondheid beter wordt. En dat zal zich uiten door onder andere gewichtsverlies als je te zwaar bent, en een betere gezondheid omdat je lichaam alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen krijgt die nodig zijn voor het onderhoud van dat lichaam.

Wanneer je gaat eten zoals de natuur om je heen het voedsel levert, zonder allerlei bewerkingen, zogenaamde veredelingen en toevoegingen, gaat je lichaam het voedsel gebruiken zoals dat zou moeten. Er zullen direct minder afvalstoffen geproduceerd worden, eenvoudig omdat er geen toevoegingen in je voedsel zitten. De organen en dus ook de huid, zullen de afvalstoffen die geproduceerd worden ook beter en grondiger verwerken. Dat wil zeggen dat ook de nieren en de lever weer beter gaan functioneren.

Je krijgt dus niet alleen een mooiere huid door paleo, maar ook de andere organen worden mooier, en schoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 5 =