Voetballers die gezond eten (paleo) krijgen ook een mooiere haar

Doordat veel voetballers het Paleo levenswijze aan houden hebben we gemerkt dat hun haar en nagels een mooier er uit zagen voordat ze dit levenswijze deden. Daarom dit artikel over

Mooi haar door Paleo

Je hebt het dieet misschien ontdekt omdat je wat meer grip op jouw gezondheid en gewicht wilt hebben. Maar het kan nog veel meer voor je betekenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooi haar door Paleo?

Een goede gezondheid straalt zich naar buiten toe. Mooi glanzend haar, een zuivere en stralende huid, witte tanden en een fit lichaam kunnen allemaal indiceren dat iemand zich goed verzorgd en gezond is vanbinnen.

Met het dieet is dit allemaal goed mogelijk en hoef je geen twijfelachtige supplementen in te nemen of zogenaamde wonder crèmepjes te smeren. Door het voedsel te nuttigen die het dieet voorschrijft, krijg je genoeg nutriënten binnen die ervoor zorgen dat je van binnenuit verzorgd wordt, en dit zal zich naar buiten toe uitstralen.

Haren en nagels

In vergelijking met andere delen van je lichaam, zijn je haren en nagels niet essentieel om te kunnen overleven. Als je dus voedingstekorten hebt of een slechte gezondheid, zullen waarschijnlijk allereerst de gezondheid van je haar en nagels achteruit gaan. Omdat een Paleo dieet rijk is aan allerlei voedingsstoffen, kan het een grote verbetering hebben op de dikte, kracht en glans van je haar en nagels. Dit wordt met name veroorzaakt door de inname van zink, biotine en ijzer.

Om een voorbeeld te noemen, is bijvoorbeeld rood vlees en schaaldieren een goede bron voor zink. Terwijl granen er weer voor zorgen dat je een zinktekort krijgt door de aanwezigheid van fytinezuur.  Fytinezuur blokkeert de inname van belangrijke mineralen voor het lichaam. Door dit hebben veel mensen die rood vlees en schaaldieren mijden en juist veel granen eten (in andere woorden: mensen die een ‘gezonde dieet’ volgen) een tekort aan zink en dit zorgt voor zwakke nagels en haarkwaliteit.

Fytinezuur zorgt er ook voor dat je te weinig ijzer binnenkrijgt en dat leidt naar een ijzertekort. Het is bekend dat een tekort aan ijzer zorgt voor haarverlies, zeker voor vrouwen die bijna hun menopauze ingaan en lage ijzerwaardes hebben.

Een juiste ijzerwaarde hebben is voor iedereen goed, maar voor een overgrote deel van de vrouwen is het eten van meer rood vlees en het verminderen van granen op het oerdieet de uitkomst om haar haarverlies te verhelpen. Ja onze kalende voetballers zullen hier echt baat bij hebben.

Eigeel, net zoals rood vlees, wordt vaak afgeraden voor een zogenaamde ‘gezonde’ dieet, maar wordt door Paleo-aanhangers juist aangeraden. Eigeel is een van de meest geconcentreerde bronnen voor biotine. En dat is zeer belangrijk voor je haargroei. Biotine is ook van belang als je gezonde nagels wilt krijgen.

Huidconditie

Huidproblemen komen vrij vaak voor, en het is vaak een indicatie van een onderliggend probleem die vaak opgelost kunnen worden door wat aanpassingen te maken aan je eetpatroon. Het paleo dieet is vaak effectief in het verbeteren van je huid, omdat gelijk drie veroorzakers worden aangepakt: ontstekingen, verstoringen in de darmflora en een tekort aan voedingsstoffen.

Éen van de basisdoelstellingen van het oerdieet is om voedsel te weren dat ontstekingsbevorderend werkt. Één van de grote boosdoeners zijn industriële plantaardige oliën (zoals maïsolie, sojaolie, zonnebloemolie) die onterecht aangeduid worden als gezonde oliën.

Deze hebben namelijk excessieve hoeveelheden aan omega 6 vetten en dit zorgt voor ontstekingen in de huid. Denk bijvoorbeeld aan acne, eczeem en psoriasis. Op het moment dat je het paleolithisch dieet gaat volgen elimineer je deze oliën samen met andere ontstekingsbevorderende producten, zoals: witte suiker en bloem.

Kortom, met het dieet bevorder je niet alleen je gezondheid, maar ook je uiterlijk. Mooi haar door Paleo te volgen is dus zeer goed mogelijk zo ontdekt door onze voetbalvrouwen en mannen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 11 =