Word een fitte voetballer door Paleo recepten te eten

Als je voetbal is het aan te raden om slank en fit te zijn. Dit zorgt er voor dat je langer en sneller kan rennen. Wat natuurlijk heel belangrijk is bij het voetballen. Wij bevelen dan ook een gezonde eetgewoonte aan het liefst door het eten van paleo recepten. Lees dit artikel goed door om te kijken als dit iets voor jou is.

De laatste tijd hoor je steeds meer over deze manier van afvallen. Dit is niet zo verwonderlijk want deze paleo recepten zijn lekker en gezond. Je mag zoveel eten als je wilt en ook wat je wilt, zolang het maar Paleo is. Er hoeven geen calorieën te worden geteld, je hoeft niet naar de sportschool en je hoeft geen shakes te drinken.
Je zult je al vrij snel fitter en energieker voelen, je huid en zelfs je haren en gebit worden er mooier van. Het is inmiddels ook gebleken dat je met paleo recepten het risico op welvaartsziekten kan verminderen.

Wat moet je weten!

In ons hedendaags voedsel zitten veel koolhydraten. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suikers die in te grote hoeveelheden voor overgewicht zorgen. Je hoeft geen koolhydraten te tellen want de paleo recepten wat je nu gaat eten bevat van zichzelf al weinig koolhydraten.

Dit is tevens de formule van het afvallen. Een relatief groot deel van Paleo recepten bestaat uit (gezonde)vetten en eiwitten, daarbij krijg je ook veel vitaminen en mineralen binnen.

Dit is het eten wat onze vroegere voorouders ook aten. Men moest in die tijd elke dag op zoek naar eten. Ze leefden van het jagen op en verzamelen van hun voedsel. Ze heetten dan ook jagers en verzamelaars. In de loop der eeuwen zijn wij mensen steeds verder van de natuur af komen te staan.

We zijn steeds meer dingen gaan eten die bewerkt zijn en toevoegingen hebben. Kijk eens wat je op een dag eet. Welk gedeelte van jouw eten bestaat nog uit echte natuurlijke producten? Dit deel zal misschien schrikbarend klein zijn. Denk nu niet dat je nu de hele dag appels moet gaan eten.

Nee, het is een superlekker en gevarieerd dieet. Alles wat je nu al graag eet kun je blijven eten. Eet je graag pizza, pannenkoeken of een lekkere pasta dan kun je dat gewoon blijven eten. Het enige verschil is dat je andere ingrediënten gaat gebruiken.

Je mag alles eten wat onbespoten is en uit de vrije natuur komt. Het fijne is dat we niet meer op jacht moeten zoals onze voorouders maar dat alles gewoon is te koop in de supermarkt op de hoek.

Hoe start je?

Er is een uitgebreide lijst van producten die je wel mag eten. Als uitgangspunt neem je alle biologische natuurlijke producten, dus geen gekweekte vis of ‘plofkip’. Je eet biologisch vlees en vis, eieren, groenten, fruit, olijfolie, verse kruiden, (ongebrande)noten, pitten en zaden.

Er zijn een aantal producten die wel uit de natuur komen maar niet op de lijst staan. Dit zijn granen, soja- en zuivelproducten en aardappels. Dit voedsel aten onze voorouders niet, bovendien zorgen deze producten regelmatig voor allergieën en overgevoeligheden. Als alternatief voor deze producten kun je bijvoorbeeld boekweitmeel, kokosmelk en knolselderij gebruiken.

In het begin kan het even wennen zijn. Je voedingsgewoonte wordt drastisch veranderd maar als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe basisproducten dan vliegen de kilo’s er vanaf.

Vrijwel alle ingrediënten die je nodig heb zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Om het je gemakkelijk te maken bieden sommige supermarkten Paleo recepten voorzien van boodschappenlijstjes, er zijn diverse kookboeken over dit thema en op internet vind je talloze recepten.

In natuurvoedingswinkels vind je ook enkele kant-en-klaar producten zoals wraps en chocoladerepen. Als je je eenmaal gewend bent aan je nieuwe voedingsgewoonte en je gaat afvallen wil je niets anders meer, het is leuk en lekker en je voelt je beter dan ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 4 =